ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο Μ. Ψωμιάδης για εις βάρος του καταδίκες

Στον εισαγγελέα ο Μ. Ψωμιάδης για εις βάρος του καταδίκες
Στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών προσήλθε ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των στημένων

Στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών προσήλθε ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλας οδηγήθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία καθώς υπήρχαν δυο ερημοκαταδίκες σε βάρος του.

Η πρώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσε χρέη προς το δημόσιο για την οποία άσκησε έφεση και η δεύτερη αφορούσε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών που του είχε επιβληθεί από δικαστήριο της Καβάλας για υγειονομικές παραβάσεις σε κατάστημα που διέθετε στην περιοχή.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος στο πόρισμα των 130 σελίδων της εισαγγελέως πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου εμφανίζεται να είχε «ηγετικό ρόλο» σε εγκληματική οργάνωση αναφορικά με τα στημένα, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι «πως είναι δυνατόν να έχω εγκληματική οργάνωση με το γιο μου και τον προπονητής της καβάλας», εξάλλου όπως υποστηρίζει όλες οι συνομιλίες του που κατέγραψε η ΕΥΠ με το περιβόητο «βαλιτσάκι», έγιναν μετά τους επίμαχους αγώνες για τους οποίους η ΟΥΕΦΑ έχει κρίνει από ύποπτους έως διεφθαρμένους.

Σε σχέση με τη μονοκατοικία στην οποία συνελήφθη, ο Μ. Ψωμιάδης, υποστηρίζει ότι αυτό το είχε νοικιάσει, απείχε μόλις 300 μέτρα από το δικό του και ότι πήγαινε εκεί προκειμένου να «προετοιμάσω τις επόμενες κινήσεις μου ώστε να παραδοθώ τη Δευτέρα ημέρα που θα επέστρεφε ο ανακριτής από τη Χάγη».

Αύριο, στις 10:30 ο Μάκης Ψωμιάδης θα βρεθεί ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη που χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να απολογηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων που του αποδίδονται.

Μετά το τέλος της απολογίας του, ανακριτής και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.