ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: «Γαλάζια Σημαία» σε 17 παραλίες και ακτές!

Ρέθυμνο: «Γαλάζια Σημαία» σε 17 παραλίες και ακτές!

Την διεθνή διάκριση ποιότητας απέσπασαν όμορφες και ξεχωριστές παραλίες του Ρεθύμνου, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας, που καταλαμβάνει τη 2η θέση παγκοσμίως, μεταξύ 47 χωρών.

Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ!

Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας και το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα και απονέμεται, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με αυστηρά κριτήρια, σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Στον Δήμο Ρεθύμνης, «Γαλάζια Σημαία» έλαβαν: Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno, Ρέθυμνο 1/Kriti Beach, Ρέθυμνο 1/Ilios Beach, Ρέθυμνο 2/Pearl Beach, Ρέθυμνο 3/Steris Beach, Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace, Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort, Αδελιανός Κάμπος Α/Aquila Rithymna Beach, Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace, Σκαλέτα/Creta Star.

Στον Δήμο Μυλοποτάμου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace, Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama, Μπαλί Λιβάδι/Bali 1Paradise Beach. Στον Δήμο Αγίου Βασιλείου «Γαλάζιες Σημαίες» έλαβαν: Πλακιάς, Ροδάκινο, Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι, Σούδα.

Μεταξύ των αυστηρών κριτηρίων για να κερδίσει μία ακτή την «Γαλάζια Σημαία» πέρα της ποιότητας των νερών, της ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και των απαραίτητων υποδομών, είναι και η περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, οι πληροφορίες για το παράκτιο οικοσύστημα και το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον στον παράκτιο χώρο, η συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, στοιχεία στα οποία οι Δήμοι Ρεθύμνου έχουν δώσει μεγάλη έμφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων