ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Συναντήθηκαν με τον Πάνο Σκουρλέτη

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Συναντήθηκαν με τον Πάνο Σκουρλέτη

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, απάντησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ), στις συνεχείς υποσχέσεις του υπουργείου για μονιμοποίηση.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

«Σκουρλέτη πάρε σκούπα και βγες κι εσύ στο δρόμο, έτσι θα καταλάβεις γιατί ζητάμε νόμο» ήταν το σύνθημα της σημερινής (19/05) κινητοποίησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη Σταδίου.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναμένεται να κρίνει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων, θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 15.000 εργαζόμενους, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάρκος Δαρδαμάνης, σε δηλώσεις του κάλεσε την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα ενώ προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δήμαρχοι επιλέξουν να ιδιωτικοποιήσουν τον τομέα της καθαριότητας.

Η ΠΟΠ - ΟΤΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σήμερα από τις 10:00 έως και τη λήξη του ωραρίου ενώ για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασίσει αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ακριβώς και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Επίσης, τη Δευτέρα 22 Μαίου 2017, στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ενώ την Τρίτη στις 9 θα συγκεντρωθούν οι συμβασιούχοι μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στις 11:30, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ αποκόμισε από τη συνάντηση αυτή, θετικά μηνύματα για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων των δήμων αλλά και για τους παιδαγωγούς των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμάνη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε με βάση το σκεπτικό της να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και την εργασία τους έως τη λήξη των συμβάσεων.

Για το θέμα της ένταξης στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, ο υπουργός διευκρίνισε στους συνδικαλιστές ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης στους δημοτικούς σταθμούς αλλά με τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών πιθανόν να αυξηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Σχετικές ειδήσεις