ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βar Bar Παναγιωτόπουλο

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βar Bar Παναγιωτόπουλο

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, συνόδευσαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον δημοσιογράφο Κώστα Βar Bar Παναγιωτόπουλο στην τελευταία του κατοικία.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/05/2017).

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος «έφυγε» από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (16/05/2017), μετά από μετεγχειρητική επιπλοκή. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, συνέχιζε να αρθρογραφεί στο περιοδικό στο οποίο εργαζόταν. Ήταν γνωστός για τα καυστικά του κείμενα, γεμάτα χιούμορ και οξυδέρκεια.

Σε ηλικία 18 ετών είχε λάβει βραβείο διηγήματος, είχε πτυχίο Νομικής, ενώ το βιβλίο του «Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία», το 1977, έγινε μπεστ-σέλερ και καθιέρωσε τη «βαρβαρική» διάλεκτο. Έχει γράψει πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ έχει συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές παραγωγές. Είχε μακρά πορεία στο ραδιόφωνο, είχε συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και πολλούς άλλους ηθοποιούς. Από το 1993 παρουσίαζε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.