ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Πόσταρε στο Facebook το ψάρι που έπιασε και το μετάνιωσε πικρά

Κως: Πόσταρε στο Facebook το ψάρι που έπιασε και το μετάνιωσε πικρά

Για απολογία και να καταβάλει το αντίστοιχο πρόστιμο κλήθηκε στο λιμεναρχείο του νησιού ένας ψαροντουφεκάς από το νησί της Κω έπειτα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Ο ίδιος ανέβασε το «τρόπαιό» στο Facebook και σίγουρα δεν περίμενε ότι θα ερχόταν αντιμέτωπος με τις Αρχές.

Ο ψαροντουφεκάς ανέβασε στη σελίδα του στο facebook μία ρίνα, χτυπημένη με ψαροντούφεκο. Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Aρχιπέλαγος» είδε τη δημοσίευση και κατήγγειλε το γεγονός στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, καθώς η ρίνα ή αλλιώς Rhinobatos cemiculus (Σαλάχι καρχαρίας) που είναι το επιστημονικό της όνομα ανήκει στα προστατευμένα είδη ψαριού και έχει απαγορευθεί το ψάρεμά τους.

Αποτέλεσμα; Οι βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις (τσουχτερό πρόστιμο) που επιβλήθηκαν στον ψαροντουφεκά μιας και επρόκειτο για σπάνιο και προστατευόμενο είδος.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η αλίευσή του έγινε τέλη Απριλίου και όχι Μάιο που ισχύει η γενική απαγόρευση. «Είναι η πρώτη φορά που πέφτει στην αντίληψή μας επιβολή πρόστιμου που προκύπτει από φωτογραφία στο facebook» ανέφεραν στην ανακοίνωση τους οι τοπικές λιμενικές αρχές:

«Θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή μας, με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη τήρησης των κείμενων διατάξεων, ώστε να εντοπισθούν οι παραβάτες και να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, οι οποίες είναι βαρύτατες».

Δείτε την επίμαχη φωτογραφίας την παραπάνω gallery

Πηγή: boatfishing.gr, aegeannews.gr

Σχετικές ειδήσεις