Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια, πριν πεθάνει, για τον Κυριάκο

Newsroom Newsroom

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια, πριν πεθάνει, για τον Κυριάκο

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή χωρίς να προλάβει να δει τον γιο του τον Κυριάκο, πρωθυπουργό - Όμως την περίοδο του Πάσχα εκμυστηρεύθηκε σε φίλους ότι θέλει να είναι κοντά στον γιο του όταν και αν ο Κυριάκος αναλάβει πρωθυπουργός 

Ένας από τους ανθρώπους που είδαν τον πρώην πρωθυπουργό πριν φύγει από τη ζωή, ήταν ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος τον ρώτησε την άποψή του για τον Κυριάκο.

Για την τελευταία τους συνάντηση, πριν δύο μήνες περίπου ο Αλέξης Παπαχελάς γράφει στην Καθημερινή: «Είχα την ευκαιρία, που τώρα μου μοιάζει πολύτιμη, να τον δω για τελευταία φορά πριν από το περασμένο Πάσχα. Η αγωνία του για το πού πάμε ήταν έκδηλη. Με ρωτούσε τι πιστεύω για τον Ερντογάν και τι θα γίνει με το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Καθώς τελείωναν οι αντοχές του, έκανα το αναμενόμενο σχόλιο: "Πρόεδρε, υποθέτω θέλεις να αντέξεις να δεις τον Κυριάκο πρωθυπουργό". Επειδή ήταν ο Μητσοτάκης, μου έδωσε μια εξίσου αναμενόμενη απάντηση που έδειχνε πόσο ήθελε να είναι ακόμη ενεργός, στα 99 του, χωρίς να βλέπει καλά, χωρίς να μπορεί να σηκωθεί από την καρέκλα μόνος του: "Αυτό που θέλω είναι να έχω τα μυαλά μου για να μπορώ να βοηθήσω να μη γίνουν μεγάλα λάθη τον πρώτο καιρό, να τα προλάβουμε".

Ήξερα ότι δεν θα τον ξανάβλεπα. Και πως θα μας έλειπε αυτή η ωμή, καθαρή φωνή ενός ανθρώπου που τα έζησε όλα, που, είτε διαφωνούσες, είτε συμφωνούσες μαζί του, έπρεπε να τον ακούς. Ίσως γι' αυτό με αποχαιρέτησε με μία φράση που δεν θα ξεχάσω: "Να θυμάσαι, παιδί μου, ένα πράγμα: Αυτή η χώρα όσο εύκολα χαλάει, τόσο εύκολα φτιάχνει"».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved