ΕΛΛΑΔΑ

Απόβαση μεταναστών στην Ελλάδα

Απόβαση μεταναστών στην Ελλάδα

Μια ολόκληρη πόλη (4.781) φτιάχνουν οι προσφυγές και οι μετανάστες που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς τους 4 τελευταίους μήνες.

ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 4.781 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Του Σπύρου Πάνου

Με το που έφτιαξε λίγο ο καιρός τα περιστατικά έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και ο εντοπισμός τους δεν περιορίζεται μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά πλέον και στα παράλια της Νότιας Πελοποννήσου και του Ιονίου! Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και με την συνδρομή των ανδρών της FRONTEX τον Φεβρουάριο σημειώθηκαν 29 περιστατικά στα οποία συνελήφθησαν συνολικά 1.012 προσφυγές και μετανάστες.

Τον ίδιο μήνα συνελήφθησαν 11 διακινητές και κατασχέθηκαν 10 σκάφη μεταφοράς αλλοδαπών.
Τον Μάρτιο σημειωθήκαν 51 περιστατικά και συνελήφθησαν 1.723 πρόσφυγες και μετανάστες. Τον ίδιο μήνα συνελήφθησαν 12 διακινητές και κατασχέθηκαν αλλά 10 σκάφη μεταφοράς. Τον Απρίλιο σημειωθήκαν 38 περιστατικά και συνελήφθησαν 1.117 πρόσφυγες και μετανάστες. Τον ίδιο μήνα συνελήφθησαν 8 διακινητές και κατασχέθηκαν 9 σκάφη μεταφοράς.

Τον Μάιο μέχρι και σήμερα (31/05/2017) έχουν σημειωθεί 31 περιστατικά στα οποία συνελήφθησαν συνολικά 929 πρόσφυγες και μετανάστες. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών που προσπάθησαν να βγουν παράνομα από την χώρα και συνελήφθησαν κυρίως στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και σε μεταφορικά μέσα δια ξηράς.

Τον Φεβρουάριο σημειωθήκαν 113 περιστατικά και συνελήφθησαν 241 μετανάστες ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν 4 διακινητές και κατασχέθηκαν 1 σκάφος και 1 όχημα. Τον Μάρτιο σημειωθήκαν 111 περιστατικά παράνομης εξόδου στα οποία συνελήφθησαν 171 μετανάστες και 15 διακινητές. Τον ίδιο μηνά κατασχέθηκαν και 8 οχήματα.

Τον Απρίλιο σημειωθήκαν 98 περιστατικά παράνομης εξόδου κατά τα οποία συνελήφθησαν συνολικά 337 μετανάστες και 15 διακινητές. Το ίδιο χρονικό διάστημα κατασχεθήκαν 4 σκάφη και 3 οχήματα. Το καλοκαίρι προ των πυλών και οι άνδρες του λιμενικού και της FRONTEX στον μέγιστο βαθμό επιφυλακής καθώς αναμένεται έξαρση στις ροές μεταναστών ενώ οι πλωτές περιπολίες πλέον περιλαμβάνουν και τις θαλάσσιες περιοχές νότιας-δυτικής Πελοποννήσου και νότιο -δυτικό Ιόνιο.

Σχετικές ειδήσεις