ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατική επίθεση Παπαδήμος: Νόμιζα ότι ο φάκελος περιείχε κουτί CD

Τρομοκρατική επίθεση Παπαδήμος: Νόμιζα ότι ο φάκελος περιείχε κουτί CD

Καθησυχασμένος ότι η αλληλογραφία που έλαβε είχε ελεγχθεί, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο κ. Παπαδήμος, σε μια πρώτη τυπική κατάθεση μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του, είπε «Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από διαδικασία ελέγχου όπως γινόταν πάντα».

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ περιέγραψε και τη στιγμή της ανάφλεξης.

Με τη βεβαιότητα ότι είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά, πήρε τον παγιδευμένο φάκελο, που νόμισε πως περιείχε «κάτι σαν κουτί CD» και τον άνοιξε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνει η ανάφλεξη της εκρηκτικής ύλης και να τον τραυματίσει.

Σημειώνεται ότι ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικώς την Τετάρτη, 24 Μαϊου, στο σπίτι του κ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά. Από το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι πέρασε την προηγούμενη μέρα, με όλη την αλληλογραφία από το εξωτερικό για το κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις