ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο που πλέει κοντά στη Ρόδο

ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο που πλέει κοντά στη Ρόδο

Πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου που πλέει πολύ κοντά στις ακτές της Ρόδου εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/6).

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης – 12 από τα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο

Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες σε μία από τις κύριες μηχανές του.

Σημειώνεται ότι 20 από τους συνολικά 32 επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο φλεγόμενο πλοίο παραμένουν 12 μέλη του πληρώματος, αλλά και δυνάμεις από παραπλέοντα πλοία που κατέφθασαν στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καταφθάνουν παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma. Εκτός από το πλήρωμα, στο «med star» επέβαιναν και δύο οδηγοί φορτηγών.

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στο μηχανοστάσιό του, παρά μονάχα αρκετός καπνός, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου φαίνεται να έχει λειτουργήσει.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α' υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.

Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις