ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των σκουπιδιών

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των σκουπιδιών

Επέτρεψαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας, στους δρόμους της πόλης ως μία κίνηση καλής θέλησης και ως προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση του δήμου να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας (26/06), δέκα οχήματα πραγματοποιούν αποκομιδή, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένο συνολικά 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει «βουνά» στους κάδους.

Η αποκομιδή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πραγματοποιείται στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασιλίσσης Όλγας, ενώ τα απορριμματοφόρα θα περάσουν και από το κέντρο της πόλης.

«Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται», υποστήριξε η κ. Χοροζίδη.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. «Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού

Στη συνέχεια, στον προγραμματισμό είναι να βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.

Για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αξιολογήσει ποια προσφορά ιδιώτη είναι η πιο συμφέρουσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα της συνεδρίασης.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων