ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στου Ζωγράφου για την 62χρονη καθαρίστρια

Θρήνος στου Ζωγράφου για την 62χρονη καθαρίστρια

Μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη σε όσους τη γνώριζαν

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της - Δούλευε διπλοβάρδια για να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους – Συγκλονίζουν τα λόγια του γιου της

Την τελευταία της πνοή άφησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η άτυχη 62χρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου που εργαζόταν ως καθαρίστρια στον δήμο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με καταγγελίες η 60χρονη οδοκαθαρίστρια είχε κάνει δύο βάρδιες μέσα σε ένα 24ωρο και τα ξημερώματα του Σαββάτου προτού ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η άτυχη γυναίκα συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ήταν γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση.

Η Nτανιέλα Πρελορέντζου ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, ένα εκ των οποίων ΑμΕΑ. Πρωτοέπιασε δουλειά στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου ως συμβασιούχος αλλά είχε γίνει αορίστου χρόνου μετά από δικαστική απόφαση. Όσοι τη γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την άτυχη γυναίκα.

Ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και πάντα μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η 62χρονη «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της την ώρα που μάζευε τα σκουπίδια στους δρόμους του Ζωγράφου.

Συντετριμμένος ο γιος της δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην οικογένειά τους. «Της είχα πει να μην πάει στη δουλειά αλλά εκείνη δεν με άκουσε, ήθελε να πάει. Ένιωσε αδιαθεσία πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο και λιποθύμησε. Ήρθε και την πήρε το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς η μητέρα μου πέθανε», δηλώνει στο Newsbomb.gr ο γιος της Ντανιέλας Πρελορέντζου. (Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό ντοκουμέντο)

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον δήμο Ζωγράφου ότι η άτυχη, μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας», καθώς προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο, ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα αναφέρει πως «σήμερα η οικογένεια μας θρηνεί μία συνάδελφο που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της. Μία συνάδελφος εξαιρετική, μία συνάδελφος όλο γέλιο και ευγένεια, μία συνάδελφος με ήθος … Μία συνάδελφος που εργαζόταν μαζεύοντας τα σκουπίδια όλων μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας, ανελλιπώς και με ηρωισμό κάθε νύχτα. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό μας βρίσκει αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις μας, για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων μας συμβασιούχων και ενώ ο αγώνας μας για να μείνουν μαζί μας δεν έχει τελειώσει.

Είμαστε συντετριμμένοι με το γεγονός, ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που μας εκφράζετε» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου.

Ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους της άτυχης γυναίκας και διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις