ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Τραγωδία με ηλικιωμένο στην Κρήτη

Καύσωνας: Τραγωδία με ηλικιωμένο στην Κρήτη

Καύσωνας: Ο πρώτος νεκρός από την τετραήμερη «κόλαση» που έζησε η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, γεγονός, καθώς ένας ηλικιωμένος από το χωριό Φανερωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης άφησε την τελευταία του πνοή, εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ - ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ

Ο ηλικιωμένος παρουσίασε δυσφορία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Σύμφωνα με το cretapost.gr ο άτυχος ηλικιωμένος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, που το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» σε ολόκληρη την Κρήτη, δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά περιστατικών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του νησιού, λόγω θερμοπληξίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις Μοίρες Ηρακλείου ο υδράργυρος έσπασε κάθε ρεκόρ, φτάνοντας μέσα στο Σαββατοκύριακο (02/07/2017) τους 46 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με το ekriti.gr, συνολικά στην Κρήτη, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να προσφέρει βοήθεια σε 27 περιστατικά θερμοπληξίας, 5 την Παρασκευή, 8 το Σάββατο και 14 την Κυριακή, κάποια από τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού.

Την ίδια ώρα στα Χανιά, ένας μετανάστης από εκείνους που μεταφέρθηκαν στην παλιά ηλεκτρική μετά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, παρουσίασε συμπτώματα θερμοπληξίας ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης επιστρατεύτηκε μέχρι και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ο οποίος έχει ειδικότητα καρδιολόγου για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, οι διασώστες καθ' όλη τη διάρκεια του τριήμερου βρίσκονταν επί ποδός με την διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης Μάγδα Ζεάκη να βρίσκεται στο πλευρό τους και να τρέχει μαζί με τα πληρώματα σε κάθε άμεση επέμβαση.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση ώστε ο κόσμος και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές», σημείωσε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος τύπου του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ζαφειρίου.

Σχετικές ειδήσεις