ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: κυκλοφοριακό χάος στην Εγνατία Οδό

Θεσσαλονίκη: κυκλοφοριακό χάος στην Εγνατία Οδό
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό...

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον άξονα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Το οδόστρωμα έχει καλυφθεί εξολοκλήρου από νερά και φερτά υλικά, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων με αποτέλεσμα να είναι κλειστός μέχρι αυτή τη στιγμή ο κόμβος της Ασπροβάλτας.

Η κυκλοφορία στο σημείο αυτό διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή συνεργεία της Εγνατίας Οδού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η βροχόπτωση έπληξε και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας , εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε μεταξύ άλλων τα χωριά Μόδι, Μελισσουργός, Βρασνά και Σταυρός όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν εξάλλου σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται στην Αρναία, το Παλαιοχώρι και τη Νικήτη.

Υπήρξαν ακόμη αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης σε υπόγεια σπίτια και καταστήματα εξαιτίας της πλημμύρας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης .

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημίες σε γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.