ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Αίγινα: Μαζί στη ζωή και στο θάνατο

Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας στην Αίγινα: Μαζί στη ζωή και στο θάνατο

Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07) όταν ένα αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με πλοίο υδροφόρα, ανοιχτά της Αίγινας. - Θύματα δύο αδέρφια ψαράδες που πνίγηκαν αμέσως - Ξύπνησαν μνήμες από την ναυτική τραγωδία με το ταχύπλοο που έγινε τον Αύγουστο του 2016 στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί της Τετάρτης δύο αδέλφια που ήταν ψαράδες όταν πλοίο - υδροφόρα εμβόλισε το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» που βρίσκονταν τα δύο αδέλφια με αποτέλεσμα να πνιγούν.

Τα δύο αδέλφια, ο «καπετάν Παντελής» και ο «καπετάν Γιώργος», όπως ήταν γνωστοί στο νησί προέρχονταν από πολύτεκνη οικογένεια ψαράδων και έφυγαν από τη ζωή κάνοντας αυτό που ήξεραν καλύτερα. Να ψαρεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν τα αδέλφια μάζευαν τα δίχτυα τους. Κανείς από τους δύο ψαράδες δεν ήταν στο τιμόνι του αλιευτικού με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να απομακρυνθούν και όταν η υδροφόρα προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση ήταν ήδη αργά καθώς έπεσε πάνω στο ξύλινο αλιευτικό και το διέλυσε.

«Μαζί στην δουλειά, μαζί και στον θάνατο». Με τη φράση αυτή σχολιάζει τον θάνατό τους ένας από τους αδελφούς τους. Τραγική φιγούρα η 90χρονη μητέρα τους που τους είχε αδυναμία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αλλά και φίλων των δύο άτυχων ψαράδων, ο Παντελής που ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια ήταν ο πιο έμπειρος ψαράς του νησιού.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Έξαλλος ο αδελφός των θυμάτων: «Λέει ψέματα ο καπετάνιος»

Συντετριμμένος είναι ο αδερφός των δύο ψαράδων που έχασαν τη ζωή του όταν πλοίο – υδροφόρα εμβόλισε τη βάρκα τους, το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, o κ. Μπήτρος επέρριψε ευθύνες στον καπετάνιο του πλοίου και ξεκαθάρισε πως τα αδέρφια του σε καμία περίπτωση δεν μάζευαν δίχτυα όπως δήλωσε.

«Λέει ψέματα ο καπετάνιος, είναι ψεύτης. Πώς είναι δυνατόν το καΐκι να κινούνταν με ταχύτητα και παράλληλα να μάζευε δίχτυα; Είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Τα δίχτυα είναι εκεί και θα αποδειχτεί ότι ο καπετάνιος της υδροφόρας λέει ψέματα».

Στο αυτόφωρο ο πλοίαρχος και ένας ναύτης - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Την Πέμπτη (5/7) θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα» σύμφωνα με το Αθηναϊκό/ΜΑκεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών.

Τα δύο άτομα κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ' αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία συνέβη όταν το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 74 ετών, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες με το πλοίο υδροφόρα «Αίγινα».

Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας τα δύο αδέλφια μάζευαν τα δίχτυα. Κανείς δεν ήταν στο τιμόνι του αλιευτικού. Όταν ο καπετάνιος αντιλήφθηκε ότι οι δυο ψαράδες δεν προλάβαιναν να απομακρυνθούν προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση όμως ήταν αργά. Η υδροφόρα έπεσε πάνω στο ξύλινο αλιευτικό και το διέλυσε.

aigina varka2

Από τη σύγκρουση, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

aigina varka4

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας. Οι δύο άτυχοι ψαράδες, φέρεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα», που μετέφερε νερό στο νησί, προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα, στο πίσω μέρος.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

Δείτε τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος κύριος Λαγκαδιανός

Διαβάστε επίσης:

Η ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Αυγουστο 2016 στην Αίγινα

Σχετικές ειδήσεις