ΕΛΛΑΔΑ

«Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

«Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»
Περισσότερες από δύο χιλιάδες μικρές και μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν...

Περισσότερες από δύο χιλιάδες μικρές και μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στην «πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», με πλειάδα εκδηλώσεων και δράσεων στην τελευταία μέρα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2011 (16-22 Σεπτεμβρίου).

Παρά την γενική απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί, η Αθήνα συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη βιώσιμη μετακίνηση.
Ωστόσο, όχι με εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά με την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν τους δύο ποδηλατικούς άξονες της πόλης και την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Η Θεσσαλονίκη πάλι τιμά την ημέρα παραδίδοντας κεντρικούς δρόμους της σε πεζούς και ποδηλατιστές.

Ποδηλατοδρομίες και πεζοπορίες πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορωπίου, Ιωαννίνων, Τριπόλεως, Κιλκίς, Χανίων κ.α.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις οδούς Αγγελάκη-Εγνατία-Ι. Δραγούμη-Νίκης, όπως και στις κάθετες οδούς Βενιζέλου και Εθνικής Αμύνης, θα διεξάγεται κανονικά.