ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Στάχτη περισσότερα από 1.000 στρέμματα

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Στάχτη περισσότερα από 1.000 στρέμματα

Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Τρίτης (11/7) στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΘΩΝΙΩΝ - Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΟΛΙΜΕΣ

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς, Το ίδιο θα γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο της Τετάρτης (12/07) καθώς αναμένεται μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ένα αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

orthonies

Η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου ήταν πολύ δύσκολη για όλους τους πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Στο Δημαρχείο του τέως Δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονίσουν όλες τις ενέργειες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετζετέλ άρχισαν ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

fotia orthonies 3 web

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές. Από τη μεγάλη πυρκαγιά κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, καθώς στο σημείο η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει από τη μία μεριά του δρόμου στην άλλη, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικές ειδήσεις