ΕΛΛΑΔΑ

Αποκατάσταση ζημιών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Αποκατάσταση ζημιών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι έντονες βροχοπτώσεις ανέλαβαν σήμερα το πρωί συνεργεία της πυροσβεστικής ...

Την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι έντονες βροχοπτώσεις ανέλαβαν σήμερα το πρωί συνεργεία της πυροσβεστικής όπως και υπάλληλοι υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας .

Στο Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Δημήτρη Γαλαμάτη έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 100 σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, ενώ τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν μια γέφυρα, στον οικισμό Μελισσουργού.

Επίσης σημαντικές καταστροφές εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Από τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ από το πρωί υπάλληλοι με μηχανήματα συνεχίζουν τον καθαρισμό των δρόμων και την άντληση υδάτων.

Το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του οδικού κόμβου της Ρεντίνας από τις λάσπες και τα κλαδιά δέντρων που παρέσυρε η βροχή.

Στους δήμους Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη Χαλκιδικής αποκαθιστώνται από το πρωί οι ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημερών.

Στη βόρεια Χαλκιδική, και κυρίως στους οικισμούς Αρναίας και Παλαιοχωρίου, ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ στο δήμο Σιθωνίας, συνεργεία υπαλλήλων καθαρίζουν το οδικό δίκτυο από τις πέτρες, τα χώματα και τα σπασμένα κλαδιά δέντρων.