ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σουφλί - Σκληρή η«μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σουφλί - Σκληρή η«μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες

Εκτός ελέγχου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (13/07) από πτώση κεραυνούσε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμμη Σουφλίου.

Η φωτιά έχει μεν οριοθετηθεί αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία τονίζει ότι η εικόνα της είναι σήμερα το πρωί, καλύτερη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε ΕΔΩ την πρόγνωση του καιρού

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πετζετέλ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν χωρίς διακοπή από εχθές 12 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 33 άτομα και πεζοπόρα τμήματα 79 ατόμων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη θαμνώδη περιοχή και την αποτροπή της επέκτασής της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου.

Αξίζει να σημειωθεί -αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

Σχετικές ειδήσεις