ΕΛΛΑΔΑ

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης: Μεμονωμένο επεισόδιο οι ταραχές στην Ερμού, ίσως υπήρξε ολιγωρία

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης: Μεμονωμένο επεισόδιο οι ταραχές στην Ερμού, ίσως υπήρξε ολιγωρία

Ως «μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης τις ταραχές που σημειώθηκαν στην Ερμού, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια πορείας μετά την απορριπτική απόφαση του Εφετείου στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι «σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν την ίδια, ή και σε μεγαλύτερη ένταση», ωστόσο παραδέχθηκε ότι «ίσως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, κάποια ολιγωρία, δεν θέλω να πάρω θέση δεν έχω απολογισμό της επιχείρησης».

Ερωτηθείς για τις ταραχές που σημειώνονται στα Εξάρχεια, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης τόνισε πως «σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου», ωστόσο υπογράμμισε ότι «είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο».

Αναφερόμενος στην παρουσία της αστυνομίας και τα επιχειρησιακά σχέδια, ανέφερε πως «υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους».

Με τις παράλληλες συμπληρωματικές δράσεις αστυνόμευσης εμφανούς και αφανούς, σημείωσε, «έχουμε συμβάλλει ώστε να υπάρχει κλίμα κοινωνικής ηρεμίας» και υποστήριξε ότι «η χώρα και η Αθήνα είναι ασφαλείς, είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα».

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί ελλείψεων στους εξοπλισμούς των αστυνομικών, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.302 αυτοκίνητα και 50 μηχανές συνολικά, αν και δεν απέκλεισε προσκόμματα με προσφυγές ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως «στην Αθήνα απλώνεται σιγά – σιγά μια σκιά φόβου» και εξέφρασε την άποψη ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στα φαινόμενα βίας, εκφράζοντας αμφιβολίες «αν υπάρχει και πολιτική βούληση σε κυβέρνηση και τμήμα της αντιπολίτευσης».

Σχετικές ειδήσεις