ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κως: Έχασε και το δεύτερο πόδι του ο 23χρονος Νορβηγός

Σεισμός Κως: Έχασε και το δεύτερο πόδι του ο 23χρονος Νορβηγός

Τραγική εξέλιξη για τον 23χρονο τουρίστα από τη Νορβηγία, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τον ισχυρό σεισμό στην Κω και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο νεαρός έφθασε στο Ηράκλειο με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι και πολλαπλά κατάγματα στο άλλο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τελικά οι γιατροί ακρωτηρίασαν και το δεύτερο πόδι του. Ο 23χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Εξάλλου, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται επίσης στη ΜΕΘ και ο 21χρονος Σουηδός ο οποίος είναι διασωληνωμένος και αναμένεται να υποβληθεί επίσης σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες.

Καλύτερη είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών, του 37χρονου άνδρα και τις 28χρονης γυναίκας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών:

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας ήταν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν περιστατικά που ενδεχομένως να μεταφερόταν σε αυτά από την Κω.

Στις 10:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) διακομίστηκαν τέσσερις τραυματίες, 2 Έλληνες και 2 Αλλοδαποί, η εικόνα που παρουσιάζουν έχει ως εξής:

1. Άνδρας, 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

2. Άνδρας, 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

3. Άνδρας, 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

4. Γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Με νεώτερο δελτίο μας θα ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των ασθενών».

Ρoή Ειδήσεων