ΕΛΛΑΔΑ

Τερματισμό των καταλήψεων ζητούν οι Πρυτάνεις

Τερματισμό των καταλήψεων ζητούν οι Πρυτάνεις
Οι Πρυτάνεις καλούν τους φοιτητές να επιστρέψουν στα έδρανα των Πανεπιστημίων και να βρουν άλλους τρόπους να εκφράσουν...

Οι Πρυτάνεις καλούν τους φοιτητές να επιστρέψουν στα έδρανα των Πανεπιστημίων και να βρουν άλλους τρόπους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο νόμο.

Σε έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.

«Δεν καταλαμβάνεις το σπίτι σου ειδικά όταν έχεις δίκιο», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου, ενώ σημείωσε ότι εκκρεμεί ο τρόπος εκλογής των μελών του νέου συμβουλίου των πανεπιστημίων, κάτι που οδηγεί στις υπόνοιες ότι το υπουργείο έχει «κρυφή ατζέντα».

Ο Τριαντ. Αλμπάνης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέφερε ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη τα νέα όργανα και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να μπορούν να αναπληρώσουν το χρόνο που χάνεται σύμφωνα με τον παλαιό νόμο.

Ο Γ. Παναγιωτάκης από το Πανεπιστήμιο Πατρών εκτιμά ότι οι πιθανότητες αναπλήρωσης του χρόνου που χάνεται είναι πλέον μηδενικές σε τμήματα και σχολές που συνεχίζουν την κατάληψη και πρόσθεσε ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να αρχίσουν τα μαθήματα του εξαμήνου.

Ο Γρ. Σάλτας από το Πάντειο αναφέρθηκε στην άρνηση του Πανεπιστημίου να υπογράψει την Διαπιστωτική Πράξη, τονίζοντας ότι δεν δέχθηκε κανένας να μπει στη λίστα υποψηφιοτήτων και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπογράψει την Πράξη.

Ο Κ. Ρέμελης από το Πανεπιστήμιο Θράκης, που είναι και ο προεδρεύων της Συνόδου, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, η οποία έκανε λόγο για περιφρόνηση της δημοκρατίας και της εντολής του ελληνικού λαού από τους πρυτάνεις που αρνήθηκαν να υπογράψουν. Ο Κ. Ρέμελης συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ τόνισε ότι δεν είναι οι πρυτάνεις που περιφρονούν την δημοκρατία. «Μπορούν να κατηγορήσουν τους πρυτάνεις για όλα τα δεινά του ελληνικού πανεπιστημίου αλλά όχι και για περιφρόνηση της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Ρέμελης.