ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπλέει το θωρηκτό Αβέρωφ στο Τροκαντερό: Πότε θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες

Επαναπλέει το θωρηκτό Αβέρωφ στο Τροκαντερό: Πότε θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου προγραμματίζεται να επαναπλεύσει στην μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στο 'Αλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, το θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του σκάφους.

Η επανατοποθέτηση του κύριου καταστρώματος καθώς και εναπομείνασες στοχευμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης εσωτερικών χώρων του πλοίου, πρόκειται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα, στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η υποδοχή επισκεπτών έως την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κατά τον επανάπλου του θωρηκτού στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στον όρμο Φαλήρου επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή συλλόγων, από τον όρμο Κανελλόπουλου (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) έως τις προσβάσεις Μαρίνας Φλοίσβου, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ.

Το ιστορικό πλοίο ανελκύσθηκε σε δεξαμενή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης/ επισκευής του, οι κυριώτερες των οποίων ήταν:

α. Ναυπηγική επιθεώρηση της μεταλλικής κατασκευής του σκάφους (εσωτερικά και εξωτερικά) και εκτέλεση ελασματουργικών εργασιών επισκευής.

β. Αντικατάσταση συστήματος προστασίας / χρωματισμού σε ύφαλα και έξαλα του σκάφους.

γ. Συντήρηση του χρωματικού συστήματος προστασίας σε εσωτερικά διαμερίσματα / στεγανά.

δ. Αφαίρεση όλου του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και συντήρηση/επισκευή του μεταλλικού υποστρώματος.

Για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών εξασφαλίσθηκαν χορηγίες, οι οποίες κάλυψαν τις ανάγκες προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις