ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης του βρέφους - Καταπέλτης η γνωμάτευση των γιατρών

Πάτρα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης του βρέφους - Καταπέλτης η γνωμάτευση των γιατρών

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης του 7 μηνών βρέφους που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα και έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει κατά το παρελθόν ανώνυμες καταγγελίες για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι από το 2009 έως και το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και την παραμέληση του παιδιού από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της. Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι το βρέφος είχε χτυπηθεί στο μάτι.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η καταγγελία ήταν βάσιμη και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό. Μετά και το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας η δικογραφία ανασύρθηκε και πλέον συσχετίζεται με την υπόθεση κακοποίησης.

Σημειώνεται ότι η 27χρονη μητέρα και ο 19χρονος πατέρας του παιδιού έχουν συλληφθεί και έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο γονείς είναι η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οικογενειακής βίας.

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Τι υποστήριξαν οι γονείς

Οι γονείς υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι τα χτυπήματα στο 7 μηνών κοριτσάκι τα προκάλεσε το κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφάκι του, καθώς και ότι τα εγκαύματα δεν είναι από τσιγάρο, αλλά από καυτό γάλα που έχυσε πάνω στο βρέφος το αδελφάκι του. Οι γιατροί όμως από την πρώτη στιγμή τους διαψεύδουν. Κρίνουν ότι τα εγκαύματα προήλθαν από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Επιπλέον από τις νέες εξετάσεις φάνηκε, ότι το παιδί δεν είχε φυσιολογική ανάπτυξη. «Το μωρό δεν διατρεφόταν όπως έπρεπε» είπαν μεταξύ άλλων οι γιατροί του νοσοκομείου, που παραμένει το άτυχο αγγελούδι...

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Καταπέλτης είναι η γνωμάτευση των γιατρών η οποία όπως αναφέρει το tempo24.gr θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι γιατροί φέρεται να έχουν βρει κατάγματα στα πόδια, εγκαύματα, εκζυμώσεις και η ανάπτυξή του δεν ήταν φυσιολογική.

Κάτι που σημαίνει πως δεν τρεφόταν σωστά.

Σχετικές ειδήσεις