ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους Λάρισα: Τραγωδία! Εντοπίστηκαν νεκροί και οι 2 επιβαίνοντες

Πτώση αεροσκάφους Λάρισα: Τραγωδία! Εντοπίστηκαν νεκροί και οι 2 επιβαίνοντες

Πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα | Ειδήσεις:Σε τραγωδία κατέληξε το ολονύχτιο θρίλερ για το εντοπισμό ενός μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/7), τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

ptvsh

Το χρονικό της τραγωδίας

Συναγερμός σήμανε στις 21:00 της Τετάρτης (26/7) στις αρμόδιες αρχές της Λάρισας μετά από πληροφορίες για πτώση μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης.

Το τελευταίο στίγμα του μικρού διθέσιου αεροσκάφους ήταν στην περιοχή των Πλατανουλίων με τις έρευνες να επικεντρώνονται εκεί αλλά και στην περιοχή των Δένδρων.

O πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης είπε πως το αεροσκάφος έπρεπε να είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο κ. Λιτάρης επιβεβαίωσε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος κατά πληροφορίες ανήκε στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας.

2

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπήρξαν συνεχείς κλήσεις από τον ασύρματο της 110ης Πτέρυγας Μάχης προς το πλήρωμα, όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα και πραγματοποίησαν έρευνες από εδάφους κλιμάκια της Αστυνομίας.

H Πυροσβεστική συμμετείχε στις έρευνες με οχτώ οχήματα και 18 άντρες.

Στην περιοχή εκτός από τα προαναφερόμενα μέσα επιχείρησαν και από αέρος ελικόπτερα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...

Φωτογραφίες από: onlarissa.gr, larissanet.gr, ifarsala.gr

Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις