ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δικαστική απόφαση «ανάσα» για ζευγάρι υπερήλικων με 22 δάνεια!

Κρήτη: Δικαστική απόφαση «ανάσα» για ζευγάρι υπερήλικων με 22 δάνεια!

«Ανάσα» σε ζευγάρι υπερήλικων από τον Άγιο Νικόλαο, που έχει 22 δάνεια, έδωσε το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθιού με απόφαση που εξέδωσε.

Με προσωρινή διαταγή, το Ειρηνοδικείο απαγόρευσε τις πιστώτριες τράπεζες, αλλά και το Δημόσιο, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, σε βάρος του ζευγαριού, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 8 του Γενάρη, του έτους 2018.

Επίσης το Ειρηνοδικείο της Νεάπολης, έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, Ο σύζυγος θα καταβάλει μηνιαία δόση ύψους 400 ευρώ για όλα τα δάνεια του, η δε σύζυγος το ποσό των 300 ευρώ.

Όπως αναφέρουν το cretalive.gr και το cretapost.gr, πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων, ένας 87χρονος απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και η 79χρονη σύζυγος, που διατηρούσε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, και έχουν τρία παιδιά.

Και οι δύο μαζί χρωστούσαν συνολικά 300.000 ευρώ σε 22 δάνεια, αλλά και στο δημόσιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι διαθέτει μηνιαίο εισόδημα 1.800 ευρώ κα τα εξής περιουσιακά στοιχεία:

Η σύζυγος έχει κατά 100% την κυριότητα σε πρώτη κατοικία, μία δυνητική κατοικία, ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και αρκετά αγροτεμάχια.

Όμως, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, η οποία έπληξε το εισόδημα τους, λόγω επανειλημμένης μείωσης των συντάξεων τους, δυσκολευόταν να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων τους και ζήτησαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εντασσόμενοι στο ν.3869/2010,

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η σύζυγος δεν σταμάτησε να πληρώνει τα δάνεια της, όταν είχε την εμπορική ιδιότητα, πράγμα που βοήθησε στο να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου.

Σχετικές ειδήσεις