ΕΛΛΑΔΑ

Απέκτησε Εφετείο το Ηράκλειο

Απέκτησε Εφετείο το Ηράκλειο
Σχεδόν ένας αιώνας χρειάστηκε για την επανίδρυση του Εφετείου Ηρακλείου. Ήταν το 1914 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος...

Σχεδόν ένας αιώνας χρειάστηκε για την επανίδρυση του Εφετείου Ηρακλείου. Ήταν το 1914 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπέγραψε την απόφαση κατάργησής του. Μετά από 97 χρόνια η ιστορία ξαναγράφεται, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Εφετείου Ηρακλείου.

Μετά από σκληρούς αγώνες και έντονες πιέσεις οι Ηρακλειώτες δήλωσαν πως πλέον είναι ικανοποιημένοι που απέκτησαν και πάλι Εφετείο.

«Μετά από ένα αιώνα, 97 χρόνια ακριβώς, όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες, απ’ άκρου εις άκρο του νησιού, απολαμβάνουν το δικαίωμα της ισονομίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως «Αν και η ίδρυση ανώτερων δικαστηρίων θα πρέπει και διέπεται από πολύ αυστηρά κριτήρια γιατί υπάρχει μια διεθνής τάση τα ανώτατα δικαστήρια να είναι λίγα και ισχυρά, η αναγκαιότητα που κάθε φορά δημιουργείται και επικαιροποιείται για να παίρνει αποφάσεις με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με κριτήρια που τίθενται από το Νόμο». «Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης» διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.