ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μετέφερε πέντε αλιγάτορες με τσάρτερ από την Ολλανδία!

Ρόδος: Μετέφερε πέντε αλιγάτορες με τσάρτερ από την Ολλανδία!

Πατέρας και γιος, κάτοικοι της Ρόδου, κατηγορούνται από τις αρχές για κατοχή, διακίνηση, αναπαραγωγή, εκτροφή και πώληση προστατευόμενων ζώων της άγριας πανίδας, ανάμεσα στα οποία αλιγάτορες, παπαγάλους και φίδια.

Η επιχείρηση των αρχών ξεκίνησε προχθές το βράδυ, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Τελωνειακοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον γιο, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Ρόδου και διαπίστωσαν ότι μετέφερε πέντε αλιγάτορες με πτήση charter από την Ολλανδία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήθελε τους αλιγάτορες για τον εαυτό του και ότι δεν τους προόριζε προς πώληση, σύμφωνα με την «Δημοκρατική».

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου και δόθηκε εντολή για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι όπου διαμένουν ο γιος και ο πατέρας του.

Εκεί εντοπίστηκαν περίπου 400 παπαγάλοι και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκαταστάσεις για την εκτροφή τους, 11 παπαγαλάκια και 12 φίδια (πύθωνες και βόες). Οι αρχές εκτιμούν πως οι κατηγορούμενοι προόριζαν τα ζώα προς πώληση και ως εκ τούτου σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος πατέρα και γιου για τα αδικήματα της κατοχής, διακίνησης, αναπαραγωγής, εκτροφής και πώλησης ζώων της άγριας πανίδας, που προστατεύονται από την συνθήκη CITES.

Με εντολή της εισαγγελέως και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις