ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο δύσκολες ημέρες

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καύσωνα: Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο δύσκολες ημέρες

Καιρός: Προ των πυλών νέος καύσωνας στη χώρα μας- Πού και πότε ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου – Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο (05-06/08) με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, η Κυριακή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα, καθώς ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο».

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, από το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα παρουσίασει περαιτέρω άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά της Στερεάς και στα δυτικά της Πελοποννήσου, η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο στις ευπαθείς σε ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

«Προσοχή, λοιπόν! Σε αυτά τα τμήματα θα ανέβει η θερμοκρασία αρκετά τις επόμενες ημέρες» προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο στα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα ως προς τις θερμοκρασίες, ο υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω.

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Πού θα «χτυπήσει κόκκινο» σήμερα ο υδράργυρος

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 κα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38, στα νησιά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 και στη νότια τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (05/08) ο καιρός γενικά αίθριος. Στα νοτιοανατολικά τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις