ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από κατάρρευση οροφής κτηρίου (pics+vids)

Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από κατάρρευση οροφής κτηρίου (pics+vids)

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (04/08) στην Πάτρα καθώς ένα άτομο, έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση της οροφής στα παλιά κρατητήρια στο παλιό λιμάνι

Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οροφή στα πρώην κρατητήρια στο παλιό λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας και Αγίου Νικολάου, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Μάλιστα, έπειτα από έρευνες της Πυροσβεστικής ένα ακόμη άτομο απεγκλωβίστηκε βαριά τραυματισμένο.

Ο συγκεκριμένος χώρος επρόκειτο, σύμφωνα με το patrastimes.gr, να κατεδαφιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν αλγερινής υπηκοότητας. Ο άνδρας είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να φορτίσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου του.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή.

«Το κτήριο είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο»

«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.

«Το τραγικό γεγονός της κατάρρευσης του ακινήτου, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία, για την κατεδάφισή του» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη, διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού.

«Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτήριο διατηρητέο» αναφέρει ο κ. Καντοές. Μάλιστα, «η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.

Πηγή φωτογραφιών: thebest.gr