ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κύθηρα: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες - Ποια η εικόνα σήμερα

Φωτιά Κύθηρα: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες - Ποια η εικόνα σήμερα

Φωτιά ΤΩΡΑ:Μεγάλη η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα Κύθηρα - Διάσπαρτες οι εστίες φωτιάς - Εκκενώθηκε ο οικισμός Κυπριωνιάτικα

ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σήμερα Σάββατο (05/08) με το πρώτο φως του ήλιου, οι πυροσβέστες στα Κύθηρα, προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου.

kithira

Στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετέχουν από το πρωί και εναέρια μέσα.

kithira2

Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον γεγονός που βοηθά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

kithira4
kithira5

Το πρωί του Σαββάτου, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Χθες, λίγο μετά τις 21:00, έγινε γενική διακοπή ρεύματος στο νησί με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι.

kithira 3

«Έχουμε δυο γραμμές ρέματος. Τη μια τα συνεργεία κατάφεραν και την φόρτωσαν για κάποια ώρα. Πριν από λίγο κάηκαν δυο πυλώνες της ΔΕΗ της δεύτερης γραμμής και τώρα δεν έχουμε ρεύμα», δήλωσε στο CNN Greece o αντιδήμαρχος Κυθήρων, Γιώργος Κομηνός.

Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 11:30 στην περιοχή Μυλοπόταμος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, κοντά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, τέθηκε υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη φωτιά στο Γαλάτσι

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη της Ηλείας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.


Σχετικές ειδήσεις