ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Γέρακα - Ομολογία σοκ: «Δεν μετανιώνω για τίποτα – Του άξιζε ό,τι έπαθε»

Έγκλημα στο Γέρακα - Ομολογία σοκ: «Δεν μετανιώνω για τίποτα – Του άξιζε ό,τι έπαθε»

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Του άξιζε ό,τι έπαθε. Ο γιος του φταίει για όλα. Αυτός έκλεισε δύο σπίτια. Για το όπλο μη με ρωτάτε. Δεν θα βρεθεί ποτέ». Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 49χρονος πατέρας του δολοφονημένου φοιτητή. Μετά από 16 ώρες ανάκρισης στη ΓΑΔΑ για το έγκλημα στο Γέρακα «έσπασε».

Εξαντλημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, άρχισε να μιλά για τη δολοφονία του 60χρονου, ο οποίος είναι πατέρας του 23χρονου δράστη της εκτέλεσης του γιου του.

Δεν είπε ποτέ ότι εκείνος έκανε το έγκλημα αλλά οι αστυνομικοί έκριναν ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του για να τον συλλάβουν. Ο 49χρονος δεν γνώριζε προσωπικά τον 60χρονο. Βρήκε τη διεύθυνση του σπιτιού του και άρχισε να τον παρακολουθεί, χωρίς κανείς να τον καταλάβει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο» η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές από την Αστυνομία, μετά τη δολοφονία του γιου του έπασχε από κατάθλιψη.

Ο 60χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές ενώ ασχολείτο με τα κοινά και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», η Ασφάλεια έχει στην κατοχή της βίντεο από διάφορα σημεία της διαδρομής που ακολούθησε ο 49χρονος στις 15 Ιουλίου 2017 δηλαδή την ημέρα που συνέβη το έγκλημα στο Γέρακα, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μία σημαντική μαρτυρία από μία γυναίκα. Από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι την ημέρα εκείνη παρακολουθούσε για ώρα τον 60χρονο, ο οποίος λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη Λ. Μαραθώνος για να πάει για ψώνια σε απέναντι κρεοπωλείο.

Επιστρέφοντας στο όχημά του δέχθηκε την επίθεση. Ο δράστης φέρεται είτε να άνοιξε την πόρτα και να πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα είτε να βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που ήταν ανοιχτό. Οι βολίδες βρήκαν τον 60χρονο στο λαιμό και την ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του. Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα ή άλλο μετασκευασμένο όπλο.

Ενδεικτικό είναι πως το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν τρεις ώρες αργότερα από έναν περαστικό, ο οποίος είδε τον 60χρονο να έχει γείρει στο κάθισμα του συνοδηγού και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και ανοιχτό τον κλιματισμό, ενώ δεν βρήκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου, τους οποίους είτε πήρε μαζί του ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο.

Ρoή Ειδήσεων