ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μετέφερε κρυμμένα στο εσώρουχό του… 578 διαμάντια!

Ρόδος: Μετέφερε κρυμμένα στο εσώρουχό του… 578 διαμάντια!

Ποινή κάθειρξης 30 μηνών και 10 ημερών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 40χρονο Βέλγο, ο οποίος συνελήφθη στο τελωνείο έχοντας κρύψει στο εσώρουχό του… 578 διαμάντια, 68 κοσμήματα και 15 γραμμάρια χασίς. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε σε δίκη την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Στην απολογία του, ο 40χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Δήλωσε ότι ορισμένα διαμάντια τα είχε αγοράσει στο Βέλγιο όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, από δεύτερο χέρι, δηλαδή από κάποιον που είχε ανάγκη και τα πουλούσε και πως κάποια άλλα από την Τουρκία επίσης ιδιωτικά, όπως αναφέρει η Ροδιακή.

Σε ότι αφορά το ταξίδι του στη Ρόδο, είπε πως φεύγοντας από τη Σμύρνη όπου ήταν, σκέφτηκε να περάσει μία βόλτα από την Ελλάδα και πως θα έμενε ένα μόνο βράδυ στο νησί, καθώς στη συνέχεια θα αναχωρούσε για το Βέλγιο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον εισαγγελέα της έδρας ο οποίος στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή του 40χρονου για την κατηγορία της λαθρεμπορίας κάνοντας λόγο για «αντιφατικές δικαιολογίες» του κατηγορουμένου.

Την υπόθεση εξιχνίασε το προσωπικό του Τελωνείου της Ρόδου, κατά τον έλεγχο που έκανε στον Βέλγο όταν αφίχθη στις 9 Αυγούστου 2017 στη Ρόδο, με πλοίο από την Τουρκία.

Όλα τα διαμάντια, τα κοσμήματα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή: Ροδιακή