ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση σε Ζάκυνθο και Ιωάννινα

Πύρινη κόλαση σε Ζάκυνθο και Ιωάννινα

Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο - Σύμμαχος των πυρκαγιών οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα

Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια στη Ζάκυνθο - Σύμμαχος των πυρκαγιών οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 στο χωριό Αναφωνήτρια στην βόρεια Ζάκυνθο, όπου καίγεται πευκοδάσος της περιοχής.

Οι αρχές της Ζακύνθου προχωρούν στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια καθώς η μεγάλη φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει ρίξεις νερού.

Στο μεταξύ δύο νέες εστίες έκαναν, πριν από λίγο, την εμφάνισή τους στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου έχουν χωριστεί στα τρία μέτωπα, ενώ έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απαγορεύουν στα εναέρια μέσα να σηκωθούν.

Φωτιά στο Ασβεστοχώρι

Πυρκαγιά ξέσπασε, στα Ιωάννινα στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου σε δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 1 Πετζετέλ και ένα Canadair.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνμεοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας - Σε ύφεση στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά, βοηθούμενες και από εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί

Στο μεταξύ σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις