ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Πέθανε η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής (27/8) η Ελληνίδα που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, στον πεζόδρομο της Λα Ράμπλας, στη Βαρκελώνη.

Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 51 ετών, έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τις 17 Αυγούστου, όταν και έγινε η επίθεση, ενώ είχε υποβληθεί και σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε πολλές ώρες. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε, καθώς τα τραύματα που έφερε ήταν σοβαρά.

varkeloni1

Στην ίδια επίθεση είχαν τραυματιστεί ελαφρά και τα δύο παιδιά της τετραμελούς οικογένειας, που έκανε διακοπές στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι ελληνικές διπλωματικές αρχές παρέχουν κάθε υποστήριξη στην οικογένεια και τους οικείους της.

Με τον θάνατο της 51χρονης Ελληνίδας, γερμανικής καταγωγής, που ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας, ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση ανήλθε πλέον σε 16.

«Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Την ευθύνη για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Πέραν των νεκρών, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 άτομα, πέντε εκ των οποίων εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

varkeloni2

Το Σάββατο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας, με κεντρικό σύνθημα «Δεν Φοβάμαι».

Σχετικές ειδήσεις