ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για νέες φωτιές - Ποια η κατάσταση των πύρινων μετώπων σήμερα Τρίτη

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για νέες φωτιές - Ποια η κατάσταση των πύρινων μετώπων σήμερα Τρίτη

Σε επιφυλακή καλούνται να είναι και αύριο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Τετάρτη, 30 Αυγούστου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι νομοί που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορίας 3, δηλαδή υψηλής) είναι οι εξής:

pinakas

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζεται στους πολίτες σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως στον αριθμό κλήσης 199.

Η εικόνα των πυρκαγιών σήμερα Τρίτη

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

Στη Ζάκυνθο, οι φωτιές που ξέσπασαν στις περιοχές Πελιλόμπι, Σκούτα, Αναφωνήτρια, Αργάσι και Αγαλάς. Συνολικά σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ειδικά μηχανήματα για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, καθώς και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς, όμως, την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ενώ έχει μεταβεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.

Παράλληλα, οριοθετημένες, με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο, παραμένουν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Άγιος Νικόλαος Θεσπρωτίας, Κοκκινόλακος Πηγών Άρτας, Αστεραίικα-Γεράκι Ηλείας, Μολύκρειο Ναυπακτίας, Αμόργιανοι Αμφιλοχίας, Παππαδάτες Πρέβεζας και Σαντομέρι Αχαΐας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας και στο Καντήλι Μεγάρων Αττικής, ενώ υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις