ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Πρέβεζα - Κάηκε εργοστάσιο, απειλούνται επιχειρήσεις

Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ στην Πρέβεζα - Κάηκε εργοστάσιο, απειλούνται επιχειρήσεις

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (30/08), σε περιοχή της Πρέβεζας.

Η φωτιά καίει από τις 11:30 το πρωί, χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σαμψούντα της Πρέβεζας και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ από αέρος συμμετέχουν 2 αεροσκάφη.

Στην μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά που ξεκίνησε από την Εθνική Οδό Πρέβεζας - Άρτας, μέσα σε μία ώρα αποτέφρωσε εργοστάσιο παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών και αρκετά θερμοκήπια. Σε απόγνωση βρίσκεται ο Δημήτρης Παππάς, ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχείρησή του μετρούσε 10 χρόνια λειτουργίας και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά απειλεί τώρα επιχείριση εκτροφής και παραγωγής χελιών και το καταστροφικό έργο της ενισχύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Πέτρα της Φιλιππιάδας. Έχει μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται κοντά στο χωριό. Ωστόσο, κάτοικοι και πυροσβέστες δημιούργησαν ζώνη αντιπυρική και κατάφεραν να την στρέψουν προς βαλτώδη έκταση.


Σχετικές ειδήσεις