ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στη Ρόδο - Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στη Ρόδο - Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, αλλά και αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή των Κρητικών, αφού ξέσπασε φωτιά λίγο πριν από τις 14:00 στον λόφο του Μόντε Σμιθ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

2

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα, υπάρχει μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης, το οποίο συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά.

3

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ σε μια γιγάντια επιχείρηση για να μην επεκταθεί η φωτιά στις παρυφές της πόλης μας.

Περισσότεροι από 50 πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες και πολίτες δίνουν αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες. Επιπλέπον τις προσπάθειες συνδράμει από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

4

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως προς την πλευρά του Αρχαίου Σταδίου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, ώστε να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσουν άμεσα σπίτια.

Πηγές φωτογραφιών:rodiaki.gr, dimokratiki.gr

Σχετικές ειδήσεις