ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ! Απόρρητη έκθεση για κηρύγματα μίσους σε τζαμιά της Αθήνας

ΣΟΚ! Απόρρητη έκθεση για κηρύγματα μίσους σε τζαμιά της Αθήνας

Προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει μία πρόσφατη έκθεση των «ειδικών» υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κάνει λόγο για κηρύγματα μίσους σε άτυπους χώρους προσευχής των μουσουλμάνων στην Αττική.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», στην έκθεση υπάρχουν στοιχεία για ιεροκήρυκες που καλούν σε πόλεμο κατά των «αποστατών του Ισλάμ» αλλά και για φανατικούς μουσουλμάνους που στην προσευχή που πραγματοποιείται τις Παρασκευές εκφράζονται ανοιχτά υπέρ του Ισλαμικού Κράτους επικροτώντας παράλληλα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στην έκθεση αποτυπώνονται πληροφορίες από υψηλής αξιοπιστίας πηγές για διασυνδέσεις των επικεφαλής ορισμένων λατρευτικών χώρων με δίκτυα που διευκόλυναν τη μετακίνηση ισλαμιστών «μαχητών» από χώρες του Μάγκρεμπ στη Συρία και στο Ιράκ μέσω Ελλάδας, για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, γίνεται επίσης μνεία για διασυνδέσεις ορισμένων από τα άτυπα τζαμιά που βρίσκονται στην Αττική με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα που είναι οργάνωση του πολιτικού Ισλάμ και έχει για σύνθημά της την φράση «τζιχάντ είναι ο δρόμος μας». Σημειώνεται ότι η εν λόγω οργάνωση έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όχι όμως τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα πληροφοριακά δεδομένα για τους άτυπους χώρους προσευχής του Λεκανοπεδίου βρίσκονται σε γνώση της Αντιτρομοκρατικής, των Διευθύνσεων Ασφαλείας Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Η έκθεση συντάχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από «ειδική» υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έχει χαρακτηριστεί «άκρως απόρρητη».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στην έκθεση αποτυπώνονται πληροφοριακά δεδομένα για περισσότερους από 80 άτυπους χώρους προσευχής που λειτουργούν ανά τον νομό Αττικής, κυρίως όμως για ορισμένα αυτοσχέδια τζαμιά εντός του Λεκανοπεδίου (δεν υπερβαίνουν τα δέκα), τα οποία ιμάμηδες και ορισμένοι πιστοί επικροτούν τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και εκφράζονται θετικά για το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις