ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εμφανίστηκε ο 15χρονος που έβγαλε το μάτι 29χρονου - Στην υπηρεσία ανηλίκων η επιμέλεια του

Κρήτη: Εμφανίστηκε ο 15χρονος που έβγαλε το μάτι 29χρονου - Στην υπηρεσία ανηλίκων η επιμέλεια του

Στις δικαστικές αρχές παρουσιάστηκε οικειοθελώς ο 15χρονος ο οποίος κατηγορούνταν ότι στις 24 Αυγούστου είχε τραυματίσει πολύ σοβαρά στο μάτι έναν 29χρονο άνδρα στη διάρκεια καυγά.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το θύμα του αιματηρού επεισοδίου που είχε σημειωθεί στον Σχοινιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, είχε μεταβεί στο σπίτι του 15χρονου, όπου εκτός από τον ίδιο, τον πατέρα του και τον 18χρονο αδελφό του, βρίσκονταν άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα.

Ο 29χρονος ζήτησε τον λόγο από την οικογένεια του ανήλικου, καθώς διέδιδαν – όπως ισχυρίστηκε – ότι σε αυτόν οφειλόταν μικρής έκτασης φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτική περιουσία τους.

Πολύ γρήγορα η ένταση πήρε διαστάσεις και η λογομαχία μετατράπηκε σε επεισόδιο, όταν το νεαρό αγόρι άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε με αυτό τον 29χρονο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρότατα στο μάτι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο νεαρός είχε εξαφανιστεί διαφεύγοντας της σύλληψης. Αντίθετα, είχαν συλληφθεί και οι τέσσερις συγγενείς του που ήταν παρόντες στον καυγά.

Ο έφηβος, αφού παρουσιάστηκε στις αρχές οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε την επιμέλεια του αγοριού να αναλάβει η Υπηρεσία Ανηλίκων της Εισαγγελίας Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις