ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κορινθία: Πέντε συλλήψεις για το θάνατο του μικρού αγοριού

Τραγωδία στην Κορινθία: Πέντε συλλήψεις για το θάνατο του μικρού αγοριού

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από την ασύλληπτη τραγωδία στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του παιδιού» - Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία - Τι λέει ο πρόεδρος του οργανισμού

Το μικρό παιδί, ηλικίας μόλις 2,5 ετών, έπεσε σήμερα (05/09) το πρωί μέσα σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων, στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή «Θέατρο», στην Αρχαία Κόρινθο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το δυστύχημα συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την εκκένωση της δεξαμενής, το νήπιο ξέφυγε από την προσοχή της συνοδού του και έπεσε στον υπόγειο χώρο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι στενός και βάθους 4 μέτρων.

Ο μικρός απεγκλωβίστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, ωστόσο, δυστυχώς, ήταν ήδη πολύ αργά.

korinthia4

Συγκλονισμένος, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για τραγωδία που «δεν την χωράει το μυαλό» ενώ μίλησε και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή σημειώθηκε.

«Το φρεάτιο ήταν ανοιχτό γιατί γίνονταν εργασίες και κάποια στιγμή ένα μεγαλύτερο παιδί κατευθύνθηκε προς την πόρτα της εξόδου και έτρεξαν κάποια άτομα να το προστατεύσουν για να μην βγει στον δρόμο γιατί περνούσε μία νταλίκα. Εκείνη η στιγμή ήταν που το αγοράκι διέφυγε της προσοχής και έπεσε στο φρεάτιο. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Είναι σαν να έχασα για δεύτερη φορά το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε αυτό το κακό».

Δείτε τις δηλώσεις του στο korinthostv.gr:

Δείτε τι δήλωσε για το τραγικό περισταικό, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο korinthostv.gr:

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Σχετικές ειδήσεις