ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Προφυλακίστηκαν οι τρεις Τούρκοι που μετέφεραν 750 κιλά χασίς σε ιστιοφόρο

Κως: Προφυλακίστηκαν οι τρεις Τούρκοι που μετέφεραν 750 κιλά χασίς σε ιστιοφόρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις Τούρκοι, που κατηγορούνται για τη μεταφορά 750 κιλών χασίς, με ιστιοφόρο σκάφος, που εντοπίστηκε ανοικτά της Νισύρου την περασμένη εβδομάδα.

Σε βάρος των τριών, ηλικίας 43, 39 και 52 ετών, ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή της Κω.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν κάτι για τα ναρκωτικά που βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο σκάφος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος και ο 39χρονος οι οποίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους, είπαν πως είχαν πληρώσει για να κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και στα τουρκικά παράλια. Μάλιστα ο 43χρονος, που διαμένει μόνιμα από το 1995 στην Ελβετία, είχε έρθει για διακοπές και έτσι ξεκίνησε η «περιπέτειά» του αυτή. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με πρώτο σταθμό το Λαύριο και εν συνεχεία μικρά ελληνικά νησιά όπως η Νάξος. Θα συνέχιζαν και σε άλλα νησιά μας και θα κατέληγαν στην Κωνσταντινούπολη. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, πληροφορήθηκαν γι’ αυτά όταν τους ενημέρωσαν οι λιμενικοί.

Παρομοίως και ο 52χρονος καπετάνιος του σκάφους τόνισε ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα ναρκωτικά και πως αν ήξερε κάτι θα αντιδρούσε διαφορετικά τις 4 ώρες που το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο.

Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι τρεις Τούρκοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σχετικές ειδήσεις