ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη νέα προσπάθεια αποκόλλησης του «Blue Star Patmos»

Σε εξέλιξη νέα προσπάθεια αποκόλλησης του «Blue Star Patmos»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3 το μεσημέρι μία νέα προσπάθεια για την αποκόλληση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε την Τετάρτη (30/8) σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην επιχείρηση συμμετέχουν τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ», «Χρήστος ΧΧΙΙ», «Apollon» και «ΟCEANOS».

Για προληπτικούς λόγους, απαντλήθηκαν τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα, με τη συνδρομή ειδικού σκάφους.

Η πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα. Όλα αυτή την περίοδο, ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ειδικές μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή. Οι μηχανές του όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Σχετικές ειδήσεις