Στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό την ερχόμενη εβδομάδα

Νewsbomb

Στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό την ερχόμενη εβδομάδα

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) την Τρίτη 12/9 από 21:00 έως λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 15/9 από 12:00 έως 15:00 εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ.

Το Σωματείο διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.

«Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του», επισημαίνεται παράλληλα.

Τα αιτήματα:

  • Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της «συνέντευξης»
  • Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.
  • Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.
  • Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους
  • Να γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved