ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο αγγειοχειρουργός θα μπορούσε να είχε σώσει την 36χρονη μητέρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο αγγειοχειρουργός θα μπορούσε να είχε σώσει την 36χρονη μητέρα

Καταπέλτης για τον 38χρονο αγγειοχειρουργό, που φέρεται να δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την 36χρονη μεσίτρια, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, είναι η ιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε από αναισθησιολόγο κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, αλλά και η κατάθεση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου.

Τα όσα αποκαλύπτονται μέσα από την πραγματογνωμοσύνη και την κατάθεση των δύο αναισθησιολόγων που δημοσιεύει η RealNews, «δείχνουν» τα εγκληματικά λάθη του ειδικευόμενου γιατρού, που οδήγησαν στο θάνατο την 36χρονη μητέρα.

Της χορήγησε κοκτέιλ θανάτου!

Ο αναισθησιολόγος που υπογράφει την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, λέει ότι τα φάρμακα που έδωσε ο γιατρός στο θύμα, έχουν ως ανεπιθύμητη ενέργεια την κατασταλτική δράση στην αναπνευστική λειτουργία που ήταν και η αιτία θανάτου του θύματος. Τονίζει επίσης, ότι «η ανάμειξη των εν λόγω φαρμάκων στην ίδια σύριγγα δεν αποτελεί συνήθη πρακτική των αναισθησιολόγων». Ο αναισθησιολόγος λέει επίσης ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για την αναισθησία και οι οποίες στην περίπτωση της Ντιάνας, δεν έγιναν.

«Θα μπορούσε να έχει σωθεί»

Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση για την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα αναισθησιολόγο, ακόμα και μετά τα παραπάνω, η κοπέλα θα μπορούσε να έχει σωθεί, αν ο αγγειοχειρουργός ζητούσε βοήθεια από κάποιον αναισθησιολόγο, ακόμα και την τελευταία στιγμή!

«Ο θάνατος της ασθενούς θα μπορούσε να αποφευχθεί με την αναγνώριση της άπνοιας, την υποστήριξη της ασθενούς και την άμεση κλήση βοήθειας».

Άνθρωποι του ιατρικού χώρου λένε, ότι όλα τα παραπάνω, τα γνωρίζει ακόμα και ένας φοιτητής ιατρικής, πόσω μάλλον ένας ειδικευόμενος γιατρός...

Στο ίδιος μήκος «κύματος» είναι και τα όσα αναφέρει η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο Ιπποκράτειο.

Διευκρινίζει ότι «μεταξύ της αναπνευστικής καταστολής μέχρι την αναπνευστική – καρδιακή παύση μεσολαβεί ένα ικανό χρονικό διάστημα ωστέ να αναταχθεί ο ασθενής».

Αναφέρει επίσης ότι οι σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες είναι μια ιατρική πράξη για την οποία δε χρειάζεται αναισθησία «και για το λόγο αυτό δεν έχουμε κληθεί οι αναισθησιολόγοι σε τέτοιες πράξεις».

Δικηγόρος οικογένειας Ντιάνας: Πρόκειται για έγκλημα από πρόθεση

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κική Πακιρτζίδου, μιλάει για εγκληματική ενέργεια από πρόθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι προφυλακισμένος ενώ η δικογραφία της υπόθεσης έχει κλείσει και σύντομα αναμένεται το εισαγγελικό βούλευμα. «Της χορήγησε ένα κοκτέιλ ανασθητικών φαρμάκων τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα στον κόσμο δεν έχει χορηγήσει κανένας γιατρός. Θα μπορούσε να την είχε σώσει αλλά δεν το έκανε».

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω, η οικογένεια της άτυχης μητέρας, έχει τώρα να διαχειριστεί και το θέμα των παιδιών της που μέχρι αυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα». Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, με το θάνατο της γυναίκας που ήταν από τη Γεωργία, έγινε ανάκληση των αδειών παραμονής των παιδιών στην Ελλάδα. Όπως λέει, μετά από μια παράλειψη του Υπουργείου Εξωτερικών η υπόθεση για τα παιδιά πήρε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι τότε, η τύχη των παιδιών είναι στον «αέρα». Θυμίζουμε ότι ο σύζυγος της Ντιάνας (και πατέρας του τρίτου παιδιού της) έχει κάνει αίτηση να του δωθεί η επιμέλεια και των δύο μεγαλύτερων παιδιών της 36χρονης...

Σχετικές ειδήσεις