ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές ΤΩΡΑ: Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κέρκυρα - Απειλούνται σπίτια

Φωτιές ΤΩΡΑ: Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κέρκυρα - Απειλούνται σπίτια

Πύρινη κόλαση έχει ξεσπάσει σε Ηλεία και Κέρκυρα με τις φωτιές να απειλούν σπίτια και καταστήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα, στη βόρεια Ηλεία.

Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

10

Απειλείται η Αρετή Λεχαινών

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας (11/9) στη διασταύρωση της Ανδραβίδας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και επιχειρούν για την κατάσβεσή της καθώς απειλούνται σπίτια και ένα βενζινάδικο.

Μεγάλη είναι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρετή Λεχαινών. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, και ενώ αρχικά έκαιγε καλάμια, λόγω την ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί το χωριό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεσή της, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις από όλο το νομό.

Μεγάλη φωτιά στα Κανάλια Κέρκυρας πλησιάζει σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (11/9), στην περιοχή Κανάλια στη Μέση Κέρκυρα.

Στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά πλησιάζει σπίτια».

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να "πιάσουμε" τη φωτιά και να μη κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ισχυρός αντίπαλος των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στο νησί, οι οποίοι εμποδίζουν και την παρέμβαση των εναερίων μέσων στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς.

Τη ίδια ώρα όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος, μία νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκωνες στη Βόρεια Κέρκυρα. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις