ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από το σκάνδαλο με τη μαζική αντιγραφή των εργασιών

Πάτρα: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από το σκάνδαλο με τη μαζική αντιγραφή των εργασιών

Ένα άτομο, και μάλιστα φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, φέρεται πως είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από το πρωτοφανές σκάνδαλο με τη μαζική αντιγραφή εργασιών, που έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις» υποστηρίζει πως πρόκειται για φοιτητή του ιδρύματος, ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης, που εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του συντάκτη της εργασίας φαίνεται πως έγινε μετά τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι μίλησαν για το περιστατικό στη γενική συνέλευση του τμήματος και κατέθεσαν εγγράφως από πού είχαν προμηθευτεί την επίμαχη εργασία.

Το πόρισμα του τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει ότι ο φοιτητής πούλησε το πόνημά του, αρχικά σε 20 άτομα για την τιμή των 100 ευρώ έκαστος. Αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν και το μοιραίο λάθος του, καθώς το φαινόμενο πήρε μαζικές διαστάσεις, αφού 106 φοιτητές βρέθηκαν να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία, οι διορθωτές διαπίστωσαν την αντιγραφή και η έρευνα οδήγησε στον «εγκέφαλο».

Η υπόθεση, πλέον, βρίσκεται στα «χέρια» της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που πρόκειται να αποφασίσει για το μέλλον του συγκεκριμένου φοιτητή, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ενδεχόμενο αποκλεισμό του για τρεις περιόδους από εξεταστικές μέχρι και την οριστική διαγραφή του.

Σχετικές ειδήσεις