ΕΛΛΑΔΑ

«Έρχονται» 3.529 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου

«Έρχονται» 3.529 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο, μέχρι το τέλος του έτους, ετοιμάζει η κυβέρνηση, με σχετικές προκηρύξεις που θα προκηρυχθούν για την πλήρωση θέσεων σε δήμους, υπουργεία, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ωδεία, παιδικούς σταθμούς κ.α.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 3.529 άτομα, εκ των οποίων οι 1.630 εποχικοί υπάλληλοι και 1.899 μόνιμο προσωπικό.

Οι προκηρύξεις θα αφορούν κυρίως τις κάτωθι ειδικότητες: διοικητικοί, διανομείς, μηχανικοί, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, γιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές μουσικής, βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, προσωπικό καθαριότητας.

Πού θα γίνουν οι προσλήψεις:

Την πρόσληψη 70 μόνιμων υπαλλήλων έχει αιτηθεί το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και της φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 633 υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Στα τέλη φθινοπώρου αναμένεται να «τρέξει» η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους, που θα απασχοληθούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, «ξεπαγώνει» και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 510 μόνιμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ.

Προκήρυξη για 180 υπαλλήλους σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας διαφόρων περιφερειών της χώρας. Θα απασχοληθούν ως επικουρικό προσωπικό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως 12 μήνες.
Στην πρόσληψη 360 νέων υπαλλήλων θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ μέσα στο επόμενο διάστημα. Θα απασχοληθούν ως εργασιακοί σύμβουλοι στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα συνεχιστούν οι προσλήψεις έως το τέλος του φθινοπώρου. Εκτιμάται πως θα γίνουν ακόμη 600 προσλήψεις που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Συνολικά 850 άτομα θα προσληφθούν σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και ωδεία μέχρι το τέλος του έτους.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη 12Κ/2017 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 26 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ. Η προκήρυξη εστάλη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις