Οικολογική Καταστροφή στο Σαρωνικό: Πρωτοβουλία της Antipollution για πιο άμεσο καθαρισμό!

Newsroom Newsroom

Οικολογική Καταστροφή στο Σαρωνικό: Πρωτοβουλία της Antipollution για πιο άμεσο καθαρισμό!

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό κόλπο, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ και τη διαρροή πάνω από 2,5 τόνων πετρελαίου στη θάλασσα.

Τα πετρελαιοειδή ξεκίνησαν την καταστροφή τους από τις ακτές της Σαλαμίνας, για να φτάσουν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα στην Πειραϊκή, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα, και τη Βούλα, καλύπτοντας σχεδόν όλη τη νότια ακτογραμμή της Αττικής φτάνοντας ακόμα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

ANTI 2

Η μάχη για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και τον καθαρισμών των ακτών, συνεχίζεται καθημερινά.

ANT 1

Πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια αυτή, η εταιρεία Antipollution που με την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις σύγχρονες οικολογικές τεχνικές συμμετέχει στις εργασίες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας με 70 άτομα επιστημονικού προσωπικού και με έναν πλούσιο πλωτό και χερσαίο εξοπλισμό.

ANTI 3

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Antipollution, έχουν μοιραστεί σε όλες τις πληγείσες ακτές, ενώ συγκεκριμένα στην παραλία της Γλυφάδας, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία εφάρμοσε μία νέα τεχνική που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε ανάλογα περιστατικά.

ANTI 4

Πρόκειται για έναν απόλυτα ορθό και οικολογικό τρόπο καθαρισμού που ουσιαστικά με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, φέρνει το πετρέλαιο στην επιφάνεια της θάλασσας, μετά από πίεση που δέχεται το νερό, για να καταλήξει στη συνέχεια σε τεχνητή πισίνα και από εκεί με ειδικά απορροφητικά εργαλεία να απομακρυνθεί από τη θαλάσσια περιοχή.

ANTI 5

Η Antipollution είναι μία εταιρεία με μεγάλη ιστορία στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων ναυτιλίας παρέχοντας σε 24ώρη βάση τις υπηρεσίες της τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά λιμάνια, ενώ είναι η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει με επιτυχία την ναυαγιαίρεση του «Παναγία της Τήνου» από το Πειραϊκό λιμάνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved