ΕΛΛΑΔΑ

«Ευαγγελισμός»: Ποια είναι τα κριτήρια αποπληρωμής των προμηθευτών κ. Θεοδώρου;

«Ευαγγελισμός»: Ποια είναι τα κριτήρια αποπληρωμής των προμηθευτών κ. Θεοδώρου;
Εντύπωση και αναστάτωση έχει προκληθεί στην ευρύτερη αγορά των φαρμάκων από την τακτική που ακολουθεί ο διοικητής του "Ευαγγελισμού".

Εντύπωση και αναστάτωση έχει προκληθεί στην ευρύτερη αγορά των φαρμάκων από την τακτική που ακολουθεί ο διοικητής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ευαγγελισμού, κ. Μιχάλης Θεοδώρου, στο θέμα της αποπληρωμής των προμηθευτών του.

Πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες πως ο συγκεκριμένος Διοικητής υιοθετεί αδιευκρίνιστα κριτήρια ως προς την επιλογή, αλλά και την πληρωμή προμηθευτών φαρμακοϊατρικού υλικού. Το παράδοξο –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι ότι ο κ. Μιχάλης Θεοδώρου έχει προχωρήσει σε επιλεκτική «στάση» πληρωμών ορισμένων εκ των προμηθευτών του Ευαγγελισμού, χωρίς φυσικά να εξηγεί σε κανέναν, όπως τονίζουν, τα κριτήρια αυτής της συμπεριφοράς.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι ο κ. Θεοδώρου, σμήναρχος ε.α., στο πλαίσιο της στρατιωτικής πειθαρχίας την οποία υπηρέτησε και δίδαξε μια ζωή στην ελληνική αεροπορία, θα περίμενε κανείς να σκέφτεται και να αντιμετωπίζει όλους τους προμηθευτές με αντικειμενικά κριτήρια και κάτω από το πρίσμα της απόλυτης διαφάνειας.

Χρειάζεται προσοχή

Στους χαλεπούς καιρούς που περνά η χώρα, δεν αρμόζουν συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος, τις οποίες έχει καταδικάσει ο ελληνικός λαός. Για αυτό λοιπόν και όλοι οι Δημόσιοι Λειτουργοί, αιρετοί ή διορισμένοι, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, μέσω αξιοκρατικών και διάφανων διαδικασιών οι οποίες δε θα επιτρέπουν υπαινιγμούς ή σχόλια για ‘’περίεργες’’ συμπεριφορές.

Γι’ αυτό κ. Διοικητά του Ευαγγελισμού –όπως άλλωστε είναι απαίτηση κάθε φορολογούμενου πολίτη- προβείτε άμεσα στην κατάρτιση ενός αξιοκρατικού συστήματος αποπληρωμών, που θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους προμηθευτές σας, αναρτώντας τη σχετική διαδικασία αλλά και όλα τα λοιπά έγγραφα στο διαδίκτυο, προκειμένου να υπάρξει άπλετο φως και να καταπέσουν οι όποιες καταγγελίες ‘’βαραίνουν’’ το μεγαλύτερο νοσοκομείο τις χώρας.