ΕΛΛΑΔΑ

Λύκοι κατασπάραξαν τη Βρετανίδα ακτιβίστρια: Της έκοψαν κομμάτια που δεν βρέθηκαν

Λύκοι κατασπάραξαν τη Βρετανίδα ακτιβίστρια: Της έκοψαν κομμάτια που δεν βρέθηκαν

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας ακτιβίστριας Σίλια Χολιγνκγουόρθ στην περιοχή της Μαρώνειας, στην Κομοτηνή.

Επιβεβαιώθηκε το πιο φρικτό σενάριο, η Βρετανίδα τουρίστρια κατασπαράχθηκε από αγέλη λύκων. Η άτυχη Χολινγκγουόρθ, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη που πραγματοποίησε την Τετάρτη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 62χρονης, η ακτιβίστρια έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση λύκων.

Η επίθεση των λύκων ήταν, μάλιστα, τόσο άγρια που, όπως παρατήρησε ο κ. Κιφνίδης, ορισμένα από τα οστά της είχαν ανοίξει στα δύο από τα δαγκώματα, ενώ το ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι τμήματα του κορμιού της δεν βρέθηκαν ποτέ.

Κτηνίατρος βεβαίωσε ότι τα δαγκώματα που διαπιστώθηκαν στη σορό της Χελινγκγουόρθ δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να είχαν προκληθεί από σκυλί.

Η εξαφάνιση της Βρετανίδας στην Μαρώνεια της Ροδόπης είχε τραγικό τέλος. Η 62χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την Πέμπτη (21/09) βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στην περιοχή των Πετρωτών Ροδόπης, 180χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Κοντά στη διαμελισμένη σορό βρέθηκε το διαβατήριο που επιβεβαίωσε ότι ανήκε στην Χελινγκγουόρθ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 62χρονη πρόλαβε να ειδοποιήσει τους συγγενείς της για την επίθεση που δέχθηκε και αυτοί με τη σειρά τους κινητοποίησαν τις βρετανικές και τις ελληνικές αρχές.

Μια πρώτη εκτίμηση για το τι συνέβη στην άτυχη γυναίκα ήταν ότι χάθηκε όταν προσπάθησε να βρει το δρόμο της πίσω στο ξενοδοχείο της Μαρώνιας όπου διέμενε με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μια απομονωμένη περιοχή 3-4χλμ. μακριά από τον αρχαιολογικό τόπο που φέρεται να ήθελε να επισκεφτεί.